2016. július 29., péntek

Térkép, ami összeköt

Hármas barátságban lenni azért (is) jó, mert ha meg szeretnénk lepni egyiküket, a másik biztosan segítségünkre van ( :
Így volt ez tavaly nyáron is, amikor egyikünk külföldön volt, ketten pedig térképen jelöltük, mikor merre jár - és kötöttük össze azzal, ami velünk történt, címszavakban.

2016. július 24., vasárnap

Volt egyszer egy gyerektábor

Ha időrendi sorrendben szeretnék haladni (márpedig egyelőre abban szeretnék), akkor a tavalyi nyaram Tés után Szobon folytatódott tovább. Egyet aludtam otthon, és reggel már kint is voltam a Nyugatiban, és egy tábornyi gyereket igyekeztem nagyjából egy kupacba leültetni a vonaton. Többé-kevésbé sikerült, és ezzel nagyjából vége is a tábori sikerélményeim listájának. Valahogy nem sikerült elkapnom az egész lendületét, úgyhogy néhány jó élményt leszámítva leginkább csak vártam, hogy vége legyen. A jó pillanatok pedig szép emlékek maradnak.

Első nap csigaházakat dekoráltunk a gyerekekkel, néhány filctoll segítségével.

Szabadidőm nagy részét egy mogyoróbokor védelmében töltöttem, felhők és naplementék társaságában.
A tábor környékén jókat lehetett sétálni a pataknál vagy az erdőben. Előttünk egy hippi-fesztivál volt a helyen, és minden tele volt színes festésekkel.


A gyerekek nagyon jó fejek voltak, a velük töltött foglalkozások voltak a nap fénypontjai. A programok közül jó volt még az utolsó előtti napon a hadijáték és a másnapi chill, amikor pakolás előtt-közben-után kb. mindent lehetett csinálni. Még csillámtetkót is.


2016. július 21., csütörtök

Színezők

Kicsit korábban kezdődött, mint Tés, mégis oda kötöm... talán mert ott színeztem először könyvbe (bár még nem az enyémbe), és nem csak fénymásolt lapokra.
Azóta már hobbi ( :

Közös munkák: Ajándékba készültek:


Ebből a baglyosból mappa lett:


És van egy kakukktojás, az is mappa, de a színezőt már készen kaptam:

2016. július 20., szerda

Még mindig Tés - egy vadászat képei

Végül nem lőttünk semmit ( : De láttunk egy csodaszép naplementét és teliholdat, kipróbáltuk a vadásztávcsöveket, az éjjellátót, láttunk vaddisznócsaládot, hallottunk őzbakot, hallottuk a szomszéd vadászterületről a lövést, kerestük a sebesült vaddisznót, gyűjtöttünk véres köveket emlékbe - na jó, ez utóbbit nem. (De.)2016. július 19., kedd

Szivárványos fülbevaló

Nem érzem úgy, hogy hű de sokmindent készítettem volna, amíg Tésen voltunk, mert hát elég sűrű volt a program, és valahogy a legtöbbször a kézművesből, kreatívkodásból ment el az idő... Amik viszont készen lettek, azokat szeretem. Mint ezt a fülbevalót.


2016. július 18., hétfő

Egy év

Egy éve írtam utoljára. Mennyi minden történt azóta... Majd szépen lassan behozom ám az elmaradást.
Legalábbis ez a terv.
Csak van, aki miatt ez lassan megy ( :