2013. december 25., szerda

Az utolsó utáni percekben...

Nem is írtam az óvodai adventi vásárról. Pedig készültünk ám a gyerekekkel. Csak egyszerűen nem volt időm lefényképezni semmit.
Viszont ma reggel eszembe jutott, hogy ha valahol úgy adódik, hogy hirtelen elő kellene varázsolni még egy apró ajándékot, akkor ezek pillanatok alatt elkészíthetők.
Először fogtunk egy bébiételes üveget, a gyerekek bekenték folyékony ragasztóval, megforgatták kristálycukorban, én meg kötöttem egy szép szalagot az üveg szájára. Tettünk bele egy teamécsest, kipróbáltuk, és bizony csodaszép látványt nyújt, ahogyan a pici kristályok szórják a fényt.
Másodszor fenyőtobozokat gyűjtöttünk, és miután a szoba melegében szépen kinyíltak, nagyobbfajta gyöngyöket ragasztottak a gyerekek a pikkelyek végére. Egy akasztóval bárhová feltehető, egyszerű volt, de mutatós lett, még az önmagukban nem is annyira szép maradék műanyag gyöngyökkel is.
Végül só-liszt gyurmából szaggattunk ki csillagokat (na jó, ez igényel némi előkészítést, mert ugye a gyurmának száradni kell), lefestették fehérre és megszórtuk csillámporral.
Ennyire jutott időm ebben az évben... de már vannak terveim, miket készítünk jövőre.

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése