2011. szeptember 17., szombat

Almás muffin

Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor vagy pár kanál méz
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 30 dkg reszelt alma
  • fahéj
Elkészítés:
A tojást a cukorral vagy mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a reszelt almát. Alaposan összekeverjük. Muffinsütőben megsütjük. 24 db lesz belőle. Hidegen fahéjas porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:
A reszelt almát a levével együtt tesszük a tésztához, mert ez adja a nedvesség nagy részét.

A recept a mindmegette.hu-ról van. A muffinok frankón hozzáragadtak a papírhoz.
Most akkor vagy én vagyok a béna, vagy a sütőm, vagy a recept, vagy a papír, vagy a muffinsütő forma.

2011. szeptember 14., szerda

Modernizálom a mesét...

A rózsátnevető királykisasszonyt olvastam alvás előtt. Idézek belőle egy részletet:

"Elment a királyfi a csatába, de a királyné s az udvarmesterné megegyezett, hogy amíg a királyfi odalesz a háborúban, megkéretik a királykisasszony kezét, s mire a királyfi visszatér, el is hozzák. Szépen megfestették a királyfi képét, az udvarmesterné elvitte a rózsát nevető királykisasszonynak, s annak úgy megtetszett a királyfi a képe után, hogy egy szóval sem ellenkezett."

Na, gyerekek - mondom csak úgy, poénból -, ez pont olyan, mintha mondjuk a királyfi beállított volna egy profilképet a facebookon, bejelölte a királykisasszonyt, az visszajelölte és lájkolta a képet.

Persze akadt, aki értette...

2011. szeptember 13., kedd

HoldszivárványSajnos nagyon ritka a holdszivárvány, hogy létrejöjjön ez az "éjszakai csoda": teliholdnak kell lenni, mivel csak ez képes arra, hogy szivárványt keltsen, valamint a Holdnak alacsonyan kell lennie, az égnek viszont még sötétnek, mivel csak így látszik jól ez a képződmény. Ha 42 fok fölött áll, a szivárvány a horizont alá esik. A sötét ég is fontos, mert a szivárvány gyakran sötét felhők előtt látszik jól.

A Hold szivárványa szürkés színű. Ha a megvilágítás gyenge, mindent fekete-fehérben látunk. De az is ugyanilyen fontos, hogy a holdfény nem színes. A Hold nagyon sötét (a ráesõ napfény 7 százalékát veri csak vissza), jórészt barna, és a szivárvány csak olyan színeket mutathat, amilyenek a beérkezõ fényben is jelen vannak. Napnyugtakor a szivárvány néha vörösbe fordul a napfény megváltozott színe miatt.

forrás: meteoprog.hu

2011. szeptember 1., csütörtök

Édesanyám milyen kis trendi lett már... - Frissítve

Gond nélkül továbbküld nekem egy emailt, amit kapott, és így írja alá, hogy: "AnyA".

:)


Update: jött egy újabb mail tőle, aminek a tárgya "Lakásokk". Nocomment!