2011. október 2., vasárnap

Diós-csokis muffin

Nem adom fel, ha már van muffinsütőm... Az előző beleragadós-de-finom recept után most újabbat próbáltam ki. Az alapot az adta, hogy munkába jövet-menet felszedem a diókat, amit találok. Egy alkalommal 4-5 szemet, de ezekből a hetek során jelentős mennyiség összegyűlt. Így lett a következő muffinom diós-csokis, és ez a változat egyáltalán nem ragad :)


Hozzávalók:
Folyékony rész: 
  • 1 tojás felverve
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • kb. 1 dl tej

Száraz rész: 
  • 2,5 dl liszt
  • kb. 20 dkg csokoládé összetörve
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél teáskanál fahéj (akár ki is lehet hagyni)
  • 2 dl darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:
A száraz és folyékony részek alapanyagait külön összekeverem, majd a két részt lazán egybeforgatom. Ha túl száraz, akkor teszek bele még egy kevés tejet. A sütőt előmelegítem 190 fokra. A muffinformát kivajazom, kilisztezem és mindegyik formát háromnegyedig töltöm a masszával. 25 percig sütöm.

Megjegyzés:
A sütéskor felolvadt csokidaraboktól isteni szaftos lesz a tészta. Egyszerű és gyors recept, akár a nyakunkon maradt csoki nyuszik v. mikulások eltüntetéséhez.

A recept a mindmegette.hu oldalról van.

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése