2011. február 7., hétfő

Ez a hét Borié

Még decemberben találtam rá Bori történeteire, de csak most vittem be őket a gyerekeknek. Minden nap egyet olvasunk el, és elég nagy a siker. Nyilván amiatt, mert a mesék egy óvodás kislányról szólnak, az ő szemszögéből mutatják be az első óvodai napot, egy kistestvér érkezését, vagy egy háziállat örökbefogadását.

Gyerekléptékű problémák, érthető megoldásokkal - mivel rengeteg hasonló élményük volt már a nagycsoportosainknak, most majdnem olyan, mintha egy új kislány érkezett volna hozzánk, annyira közel került hozzájuk Bori, már az első könyv után.

Olvasni roppant nehéz, mert kb minden oldal után meg kell hallgatni a számtalan azonnalközölnivaló-egypercetsemvárhat hasonló történetüket :)


"Bori érdekes dologra lesz figyelmes: anyukája pocakja egyre csak gömbölyödik. És bizony nem azért, mert túl sok sütit eszik - egy kisbaba növekszik benne! Borinak hamarosan testvérkéje születik, a családban pedig mindenki izgatottan várja az új jövevény érkezését. Addig persze sok-sok érdekesség történik, ez a kedves kis kötet pedig választ ad rengeteg kérdésre, ami ilyenkor a gyerekek kobakjában felmerül."

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése