2011. január 16., vasárnap

Egy rövid vers

Wislawa Szymborska:
A három legfurcsább szó

Ha kimondom azt a szót, Jövő,
első szótagja máris a múltba szökik.

Ha kimondom azt a szót, Csend,
le is rombolom.

Ha kimondom azt a szót, Semmi,
létrehozok valamit, minek egyetlen
nemlétben sem jut hely.

3 Megjegyzés:

Csimotanya írta...

Szia
kinéztem a befőtt jelmezedet a sulis lányomnak. elolvastam a tavalyi bejegyzést is...végül jó volt a fedő ? felvetted?a gumit csak simán kézzel varrtad be?Le tudnád mérni, hogy kb mekkora az átmérője. köszönöm

óvónéni írta...

Szia,
hát elég intim kérdéskört feszegetsz, nem véletlenül nem volt anno nagytotál meg tutorial a fedőről, de csak neked, csak most leírom, hogyan készült :)
Először is vágtam egy pár centi széles kartoncsíkot, körbetekertem a fejemen, összetűztem (így aztán pont akkora az átmérője, amekkora a fejemé, de feltételezem a lányodé kisebb, így a pontos adat nem fontos :D ). Rátettem egy maradék anyagra, 5 cm ráhagyással körbevágtam, az anyagot géppel beszegtem, filccel bepöttyöztem, majd tűzőgéppel több helyen rögzítettem a kartoncsíkra. Ennyi.
A gumit is csak hozzámértem a fejemhez, és tűzőgépeztem, többre nem is lett volna időm reggel, jöttek a gyerekek, farsangkor pörgés van.

Csimotanya írta...

köszi, ez a karton eszembe nem jutott volna, de jobban megnézve már látom a tűzés nyomait...viszont most így bizonytalan lettem, hogy hol a gumi? talán nem is fontos bele?
remélem felveszi ha már kiügyeskedem neki:)

Megjegyzés küldése