2009. szeptember 15., kedd

IM Patrick Swayze"Szomorú hírrel kezdjük a napot: 57 éves korában a hasnyálmirigyrák csak legyűrte Patrick Swayze színészt, pedig két hónapja már egészen biztató hírek érkeztek az állapotáról, sőt egy kép is napvilágot látott, amin a korábbi, iszonyú sovány Swayze helyett egy vékony, de már vidámabban cigarettázót láthattunk.

A félig apacs származású színész táncosként kezdte pályafutását (ezt a Dirty Dancingben látványosan kamatoztatta is), és pályája elején főleg tinifilmekben szerepelt, köztük a Kívülállókban, és a hidegháborús korszak egyik legelborultabb filmjében, a Vörös hajnalban, amiben az oroszok lerohanják az USA-t. Első nagy szerepét az 1985-ös Észak Dél ellen című minisorozatban kapta, ekkor figyeltek fel rá igazán Hollywoodban, és kapta meg a tánctanár szerepét az 1987-ben forgatott Dirty Dancingben.

1990-ben jött a magyar kidobók kedvenc kultfilmje, az Országúti diszkó, majd a Ghost, amiben Demi Moore szellemmé változó, de így is szerelmes férjét alakította. A film világsiker lett, kismillió nő sírta tele a zsebkendőt a a két színész közös jelentein Tiranától Caracasig. Swayze ezt követően egy badass szörfös bűnözőt játszott el a egyik kedvenc filmemben, a Holtpontban, és minden bizonnyal jó kis akciófilmeket forgatott volna továbbra is, ha 1996-ban egy lovasbalesetben el nem töri mindkét lábát.

Karrierje egészen 2000-ig parkolópályára került, és istenigazából nem is nagyon indult be újra. Legemlékezetesebb szerepe az új évezredben a Donnie Darkóban volt, illetve az A&E nevű kisebb kábeles adó The Beast című sorozatában, amiben egy nagyon kemény, szabályokra ügyet sem vető, öntörvényű rendőrt alakított. A sorozat első évadát még be tudta fejezni a forgatás alatt már rákkal küzdő színész, de állapota miatt a másodikat már el sem kezdték. Két éves küzdelem után a szervezete magyar idő szerint ma hajnalban ada fel a küzdelmet. Legyen könnyű neki a föld."

Forrás: comment:com - sixx írása

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése