2009. szeptember 30., szerda

Alapvető élelmiszer

Erről a két szóról nekem a "tej-kenyér" örökérvényű párosítása ugrik be. A METRO-nak nem. Az aktuális reklámújságuk beosztása:

-zöldség-gyümölcs
-magvak
-hal
-hús-hentesáru
-csemege: ez a tejtermékek fedőneve, és itt kapott helyet a tojás is
-mélyhűtött
-alapvető élelmiszer: olaj, liszt, rizs, édesítő tabletta, mogyorókrém (itt döntöttem el, hogy blogbejegyzés lesz), müzliszelet (úgy érzem az újságot kisgyerekes szülő rakta össze), méz, száraztészta, fűszerkeverékek, majonéz, ételízesítő, lisztek (köztük pizza liszt), kukoricadara, barna rizs (személyes kedvencem), bab, lencse, árpa, sárgaborsó, salátabab, diópótló keverék, leveskocka, tasakos leves és tészta, sütőélesztő, darált mák, mazsola, kókuszreszelék, fűszerpaprika-őrlemény, bors, sütőpor, vanilincukor, ecet, mustár
-konzerv
-állateledel
-kávé
-édesség
-italáru
-vegyiáru
-kozmetika
-papíráru

Hogy hol a kenyér? Hát az édességek között! Logikus, nem?

2 Megjegyzés:

Nyafkamacska írta...

A kenyér tele van szénhidráttal, ami a cukrosoknak kerülendő. Tehát édesség. Nem érted? :-)

kacskaringopia írta...

Nagyjából egyezik a mogyorókrémen, édesítőn és diópótlón kívül, én ezeket az édességre raknám, a kókuszreszelékkel együtt, egyébként kókuszreszelék a zöldség osztályon is van.A csemege is elég érthetetlen, hogy a tejosztály miért csemege...?
A kenyér a pék sarok része, az édesség osztály mellett, a péksüteményekkel, és egyéb sütőipari, csomagolt termékekkel együtt, ez szerintem érthető.
Áruháza válogatja, attól függ mennyire agyament aki kitalálja az íróasztala mellől...

Megjegyzés küldése